Live2000-feest-tent weer vol gespeeld!

Derde Kerstdag, dinsdag 27dec was het weer zover, wij mochten vanaf 1700 de aftrap van het hilversums eindejaarsmuziekfestival verzorgen! Ik had JIm en Nico van de Vorstin beloofd dat het dak eraf zou gaan, en dat is aardig gelukt! Nadat de deuren eenmaal open waren stroomde de zaal meteen vol. Uiteraard eigen aanhang en genodigde vrienden en oud-leden, maar ook verrassend veel vrije aanloop. Rafi moest op last van de Brandweer nog snel zijn auto verplaatsen, en dat kan hem alleen in die vijf minuten gelukt zijn door de auto op een andere illegale plek neer te zetten…

Met onze mix van Top2000-krakers, en een aantal nummers die eigenlijk in die lijst zouden moeten staan, zat de stemming er snel in. Het publiek sprong op en neer tijdens Jump van Van Halen, klapte mee met Crazy little Thing called Love, en zong mee met That’s Life. Wij lieten ook wat nieuw repertoire op het publiek los: onder andere het gevoelige Nothing Else Matters in een arrangement van onze eigen Frans van der Waals, en een retestrakke uitvoering van Bad Leroy Brown(al zeg ik het zelf). Bert was weer goed bij stem, hoewel hij vorige week met een flinke verkoudheid en een enorme sjaal om zijn nek zijn zangpartijen moest over slaan. Zelf was ik uitermate tevreden over de geluidsdemping van mijn rechteroorplug tijdens de trombone-solo’s van Jaap Brons.

Het publiek had eigenlijk wel wat meer gewild dan anderhalf uur, maar na ons volgden nog een Muziekquiz, en een D.J., voordat de hoofdact Fleetwood Mac by Cosmic Carnival los zou barsten.

Journaliste Annelies van Swet interviewde ons voor aanvang, en werkte s’nachts door, want reeds de volgende dag stond er een uitgebreid artikel in de krant over de aftrap van Live 2000 met een lovend en informatief stuk over onze band!

Dank aan de voortreffelijke organisatie van Jim en Nico van de Vorstin, Stefan en Jason voor stage en geluid, en Mout voor de maaltijd na afloop. Volgend jaar weer? Wie weet dan als hoofdact, maar dan wel een grotere tent nodig :-)

Piet Groot

Media