Gemeente-PeeVee swingt mee!!

De Vorstin

Lisanne van de personeelsvereniging van Gemeente Hilversum had ons gehoord tijdens Iktoon en was onder de indruk van ons repertoire en het speelplezier dat goed over kwam bij de luisteraars. Of wij wilden optreden op hun eerste personeelsborrel na Corona!

Na veel geregel lukte het haar om een avond te organiseren in de Vorstin.

Dinsdag 15 november was het zover, en verzorgden wij twee sets van een half uur

(tussendoor moesten de personeelsleden ook nog een buffet weg werken, naar toespraken luisteren, een quiz beantwoorden, en heel veel social bonding en teambuilding doen natuurlijk!!)

Koen van de Vorstin had het geluid en microfoons tijdig aangesloten, dus waren wij er om 18.30 helemaal klaar voor.

Wel enige paniek toen na een korte stemcheck Pieter’s bastrombone in de knoop leek te zitten. Nadat dit met veel geweld los getrokken was, leek het of i triomfantelijk met twee stukken koper in zijn handen zat: een mondstuk met nek, plus nog een paar meter koperbuis.

Uiteindelijk lukte het toch om het geheel weer in elkaar te schuiven, en haalde iedereen opgelucht adem!

De eerste paar nummers moest het publiek nog wat los komen, want het buffet was inmiddels geopend, dus men moest kiezen tussen kauwen, of klappen!

Maar het applaus en gejoel nam steeds meer toe, en er werd tijdens That’s Life flink meegezongen.

Nadat wij snel van het buffet konden genieten, ging het de tweede set in overtreffende trap verder: er werd volop gedanst, geklapt en meegezongen. De zaal kwam helemaal los, en dat kwam volgens mij toch voornamelijk door onze muziek en de opzwepende zang van Bert, en niet door de drank!!

Na einde set, en reeds 5 minuten over tijd, dwong het publiek ons om toch nog twee nummers te doen.

Publiek blij, wij blij, Lisanne blij: We Will Be Back!!

Piet Groot

Fotoreportage

Met dank aan Cor.