Nieuw Kerkelanden

Weerzien

Ooit twee keer opgetreden, maar daarna zou er verbouwd worden. Inmiddels van gastvrije centrumleidster Hatice Karali begrepen dat de verbouwing nooit doorgegaan is. Zaterdag 11 november zouden wij de bewoners dus weer een cultuurinjectie geven! De dag begon echter met grote schrik, want onze zanger Bert Kunst was geveld door griep. Ik zal niet alle symptomen oplepelen die Bert met schorre stem noemde, maar het was inderdaad beter dat hij in bed bleef. Amai, dus geen Sinatra-, of Rat-Pack-herinneringen vanmiddag! Grote druk rustte er in een keer op de schouders van onze andere vocalist: Suzan Poort. Bandleider Erik heeft in paniek snel de hele setlist omgezet, en twee uur voor aanvang onder de muzikanten verspreid. Nu maar hopen dat iedereen de juiste muziek bij zich zou hebben…

Uiteindelijk leek alles goed te komen: Suzan was goed bij stem en deed niet onder voor Adele, Caro, of Shirley! De tweede set begonnen we met een stuk van Piazolla: Libertango. Na een gevoelig intro op spaanse gitaar van arrangeur Frans van der Waals, viel Pieter in op accordeon. Koningin Maxima zou zeker een traantje weggepinkt hebben!! Suzan viel een paar nummers later weer dapper in, maar dat ging gepaard met wat gekraak, geruis en gepiep…..(ook de geluidsinstallatie was, na het ontbreken van het eigen deel van Bert, provisorisch doorgelust) Tijdens het oponthoud had pianiste Lenny de tegenwoordigheid van geest om de leemte te vullen met een rustige improvisatie. Er werd mij gesuggereerd dat ik eventueel iets over de presentatie-microfoon zou zingen. Heb ik resoluut afgewezen aangezien mijn enige zang-repertoire bestaat uit een aantal ondeugende limericks uit mijn dienst-tijd! Gelukkig kon onze technicus Frank het probleem snel glad strijken, en werkten wij de rest van de set probleemloos af.

De bewoners (alleen somatiek: mensen met een lichamelijke beperking) lieten ons na afloop weten dat zij het zeer waardeerden, en of wij niet vaker wilden komen… Hatice was ook blij, want normaliter is er in Nieuw Kerkelanden weinig afleiding in de weekenden. Er is veel behoefte aan cultuur en vermaak. Bij welke partij kom ik dan uit als ik de Stemwijzer invul? En rust er nu geen ban meer op swing, jazz en lichte muziek, nu Bernhard met zijn besmette verleden uit de naam van het cultuurfonds geschrapt is?

Vragen waarvan de antwoorden wellicht in nevelen gehuld zullen blijven…

Piet Groot