Te warm om te vliegen: Raadhuis, Klokkenspel, en Weversplein!

10 juni weer ons jaarlijkse optredentje als onderdeel van het Iktoon-gebeuren afgewerkt.
Helaas weer in de te krappe Raadzaal. Op eigen verzoek smorgens vroeg ingedeeld omdat we smiddags naar volgend optreden moesten....
Er waren daarom nog niet veel toehoorders, maar de vijftien a twintig muziekliefhebbers die ons wisten te vinden waardeerden het zeer!
“Come fly with me”? Sorry Bert, maar vandaag was het in Hilversum net zo warm als in Acapulco Bay, dus gewoon met de auto door naar het Weversplein!
Tijdens het afbouwen en weer in auto’s laden van de versterking, klonk het winnende nummer van de carillon-compositie-wedstrijd. En dat was een compositie van onze eigen gitarist Frans van der Waals!! Heeft hij dit dan geoefend op zijn eigen klokkenspel??
Geen tijd voor besluimeringen, snel door naar het Weversplein-festival. Gezellig pleintje aan zuidkant centrum Hilversum, alwaar organisator Leo Fanfare-orkest samen met drie andere orkesten het grote terras van de Gulle Graef de hele middag van swing, moderne fanfare-muziek, pop, James Bond-medley, en wat al dies meer zij, voorzag.
Bloedheet, een stralend blauwe lucht en Bert vol overtuiging zingen over een `Foggy day in London town`??
Wij beschouwen ons publiek nooit als klapvee, maar tijdens `Come by me` moest men er toch aan geloven: meeklappen op de twee en vier, of anders...
Het was dertig graden, het terras zat vol, en de eigenaar belde om vier uur in paniek met de bierbrouwer of men snel extra vaten wilde leveren.....
Tegen het einde van ons optreden lieten we nog een “Sex Bomb” ontploffen, en “Rockten we this town all night long”!!
Na ons eigen optreden nog nagenoten van de klanken van de Leo en Orveo(Vecht en Omstreken). Normaal dan snel naar huis, maar de sfeer was uitstekend, het bier smaakte goed, en we zagen uit naar het speciale Weversplein-diner. Dus geen spijt dat we thuis het avondjournaal gemist hebben!!

Piet Groot

Media