Dutch Media Week 2022

Twijfel Onder de Luifel!

Nadat wij in het pre-corona-tijdperk reeds meerdere keren opgetreden hebben tijdens de Open Studio-dagen, mochten wij op zondag 9 oktober weer onze kunsten vertonen! Het evenement heet nu Dutch Media Week, en de voor publiek toegankelijke weekend-dagen: Xperience Days.

Er was ons een plaats toegedacht onder de luifel, naast de ingang van Beeld en Geluid. Enkele leden waren sceptisch: er zou te weinig ruimte zijn, te winderig, te koud. Even leek het erop dat zelfs de in nederland oprukkende wolf en wasbeer een rol zouden spelen in het beslissingstraject!

Op de dag zelf was het echter prachtig weer met een vrolijk zonnetje. Onder de luifel zelf bleef het wel wat fris. De organisatie vroeg ons vier keer een half uur te spelen, van 12.30 tot 16.00 uur, zodat wij een zo groot mogelijk publiek zouden bereiken. De soundcheck klonk meteen als een klok, en Beeld en Geluid-directeur Eppo van Nispen filmde het geheel en was razend enthousiast. So far so good. Het was de hele dag een komen en gaan van publiek, en de ruimte die er was werd volledig benut door filmende, dansende, en applaudisserende bezoekers. Even werd de situatie dreigend toen vlak voor onze neus een klein aantal protesterende boeren het Beeld en Geluid-gebouw probeerden binnen te dringen! Maar iedereen weet dat muziek verbindt, en waarschijnlijk onder invloed van de mellow-stem van onze zanger Bert Kunst, bedaarden de gelederen tijdens “I’ve got you under my skin”, en “Come fly with me” Tijdens de pauzes warmden wij op in de zon die steeds verder wegdraaide van het gebouw. Half vier toch maar weer de afkoelende instrumenten gestemd, en een laatste set gespeeld. Welkom en dank ook aan onze nieuwe drummer Michel, die iedere keer zegt dat i eigenlijk geen drummer is maar slagwerker. Ik ken het verschil niet, maar hij heeft deze geslaagde middag de plank in ieder geval niet mis geslagen! Piet Groot

Fotoreportage

Met dank aan Paul de Cloet.