Concours d'elegance

Paleis Soestdijk

Mist en zon op het Bernhard-balkon!

Wheels at the palace 2 en 3 september, Paleis Soestdijk

Organisator van dit grote evenement Jan-Peter Nijmeijers vroeg of wij het hele weekend wilden optreden. Inclusief de vrijdag durfde ik nog niet aan, dat zou een te grote belasting zijn voor partners, of leden die nog in het bedrijfsleven werkzaam zijn.
Naarmate de datum dichterbij kwam ondervond ik steeds meer hoe groots opgezet deze klassieker-autoshow is: driedubbele beveiliging, 3 parkeerplaatsen ver weg van ons podium, Artiestentickets, CREW-tickets, polsbandjes, en absoluut geen suffe middenklassers op het terrein, maar hoe krijgen we dan onze apparatuur bij het podium??
Toch de week ervoor de weerberichten nerveus in de gaten gehouden, het ging er steeds beter uitzien, maar vrijdagavond is mijn hondje nog flink nageregent…
Zaterdag vroeg met Frank de apparatuur naar het paleis gebracht (net op tijd voordat wij alles in golfkarretjes hadden moeten overhevelen…). Toch wel onder de indruk van het gebouw, het decorum, de tuinen, en nu ook met al die prachtige automobielen er omheen. Nadat wij alles op het Bernhard-balkon gezeuld hadden, kon Frank met zijn noeste arbeid beginnen.
De organisatie had alles goed voorbereid: electriciteit, stoelen, overkapping etc. Onze contactpersoon, de lieftallige Loetje, zorgde er het hele weekend voor dat aan al onze wensen voldaan werd en wij konden doen waar wij goed in zijn: een fijne sfeer creeren met onze muziek.
Zaterdag bleef het droog, maar was nog wel wat mistig en klam. Dat weerhield de bezoekers niet om in grote getale toe te stromen. Afgewisseld met car-talks op naastgelegen podium werkten wij probleemloos drie sets af. Het geluid was weer uitstekend en Frank zat zo trots als een aap met…. (hoe was het ook al weer?) achter de mixer op drie bierkratten!

Gelukkig konden wij zaterdag na afloop alles in de achtergelegen werkkamer van Juliana schuiven. Ook nog even een kijkje mogen nemen in de werkkamer van Bernhard: zou hij hier zijn snode plannen met Lockheed bedacht hebben? of de schaduwboekhouding opgezet hebben waarmee hij zijn minnaressen kon onderhouden? We zullen het nooit weten….

Wat ik wel weet is dat het zondag prachtig weer was, dat ik mijn muziek slecht kon aflezen in het felle licht, dat de Band weer speelde als een tierelier, en dat wij ook bij het afbouwen als een geoliede logistieke machine functioneerden! Hulde, hulde, geef al die mensen een gulden…

Piet Groot