De Egelantier, Hilversum

Naast de vleugel in de Egelantier


Zondag 1 oktober mochten we weer optreden in de Egelantier.
We werden verwelkomd door de altijd enthousiaste Faye, welke niet ophield ons te bestoken met vragen of wij nog een tweede, of derde, etc rondje koffie of frisdrank wilden. Nou dat wilden wij wel. Zelden zoveel gastvrijheid mee gemaakt!
Lenny zat zo trots als een pauw achter de verrassend goed gestemde vleugel, en over stemming gesproken: die zat er bij de volle zaal ook meteen al goed in, want al na de korte soundcheck werd onze vaste invaldirigent Sebastian Ohm overladen met complimenten hoe goed de band klonk!!
Na “Fly me to the Moon” wisselde onze crooner Bert Kunst telefoonnummers uit met een lid van de Frank Sinatra-fanclub, en onze zangeres Suzan Poort liet horen dat niet alleen Adele Adkins een uitdagend nummer als “Skyfall” goed kan vertolken.
Een vrouwelijk bewonderaar vond dat Sebastian zo vrolijk en heftig gebarend dirigeerde!! Tja, dat kennen wij al langer van Sebastian, en dat geeft ons veel houvast, maar dat is ook de reden dat wij hem geen dirigeerstok geven, want anders zou die binnen de kortste keren in de plafondplaten prikken…
Ondertussen zat Pieter lekker te pompen op zijn bastuba in “I’ve got you under my skin”, speelde Jaap een solo op zijn trombone met plunjer, en ontroerde Tom met zijn altsaxofoon het publiek in het gevoelige “Misty”. Tegen het einde zag ik Faye luidkeels meezingen met “That’s Life”, en meefluiten met “Mr. Bojangles”. Altijd fijn als mensen blij zijn dat wij komen en onze muziek waarderen!!

Piet Groot